Norge

VG lyver (igjen)

Bilde fra VG, av israelske soldater i «det omstridte området inne i Syria» (VG), etter internasjonal rett: okkupert.

VG er en simpel avis, slarvet og løgnaktig. Den selger lette billigheter, raskt å skumme gjennom, og avisa lever av det. Men tro ikke det er nok! Bak denne luftige, lettleste fasade ligger et politisk grunnlag: støtte til det etablerte, konsolidering av holdninger, vennskap med for eksempel Israel; og rør ikke ved det!

Som eksempel på det siste: VG 22. november, med to hele siders oppslag om «Iran mot Israel». Bakgrunnen var: et nytt militært angrep i Syria.

VG skriver:

  • «Det begynte med at fire raketter ble avfyrt mot Israel fra Syria tirsdag morgen, angivelig på ordre fra Iran.»
  • «Den iranske opptrappingen fikk Israel til å øke styrken i sitt motangrep.»
  • «Aggresjonen fra Iran øker.»

Men etter at dette er sagt, så anføres det i artikkelen et godt stykke ut i den, og når det ovennevnte er absorbert av leseren: «Rakettangrepet mot Israel, som Iran skal ha beordret, ble nemlig foranlediget av et israelsk angrep på en iranskstøttet sjiamilits i Syria tidligere denne uken.»

Fantastisk! Iran «begynte» med rakettangrep, det skjer en iransk «opptrapping» der Israel svarer med «motangrep» og «aggresjonen fra Iran øker», skriver VG. Men så viser det seg, litt senere i artikkelen, at alt var «foranlediget» av et «israelsk angrep»! Etter at all skyld er lagt på Iran! Det framstilles som sakligheter, men er løgn og slarv, med ideologisk grunnlag. Det er VGs karakter.

Stol ikke på avisa, den bedriver billig «hjernevask» det er sant å si om avisa, VG.

Trond Ali Linstad

109420cookie-checkVG lyver (igjen)