Spørsmål og Svar

Vil bli muslim

Spørsmål:

Hvordan bli muslim hvis man er 15 år? Har tenkt på det lenge og nesten alle jeg kjenner er muslimer og jeg føler det er der jeg hører hjemme.


Svar:

Takk for din e-post.

Så hyggelig at du vil bli muslim! Hvordan man blir det? Det er egentlig ganske enkelt. Du sier bare for deg selv, om du virkelig tror det – alene eller om med en eller to andre hører det, at du godtar grunntanken i Koranen om at Allah/Gud finnes og er én kraft. At du vil gjøre godt og være anstendig. Stå for det som er sant og riktig og  bruke hodet for en bra og god vei som passer for deg.

Se gode eksempler i profeter og vismenn/sendebud slik som Muhammed, Jesus, Abraham og andre og hvordan det de lærte kan tilpasses deg her i dag.

Vær klok og tenk, det sier Koranen. Noen vil kanskje gripe fatt i deg for å «lære» deg det de mener. Det er ikke sikkert de tenker rett. Tenk selv! Og et eget råd fra meg: Hold deg unna alle «sekter», de har sjelden noe godt med seg.

Du er ung! Det er fint. Da tenker jeg også dette: Du kan kanskje vente litt? Du har masser av tid for deg. Kanskje trenger noen tanker å falle litt på plass? Du kan tillate at de gjør det. Det er alltid fint å tenke og reflektere.

Et siste råd: Lev klokt og godt! Med godhet for deg selv og andre.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen
Red

 

102570cookie-checkVil bli muslim