Spørsmål og Svar

Voldtekt. Jenter om å «blø» ved første samleie

Spørsmål:

Hei!
Hva skjer hvis en muslimsk jente blir voldtatt av en mann? Får hun synd? Drar hun til helvetet? hva skjer da om hun skal gifte seg og ikke blør? Tilgir Allah henne?


Svar:

Hei! Takk for spørsmål. Om en jente får «synd» om hun blir voldtatt av en mann? Nei, på ingen måte! Dette er noe tøv som noen sier, men det er bare tøv og tull. Jenta får ingen «synd» ved voldtekt!
Voldtekt er et grovt overgrep. Det er mannen, overgriperen, som pådrar seg stor synd! Gud skal så visst straffe ham for det; det blir en sak mellom ham og Gud. Men jenta skal så visst gå fri, det blir så visst ingen synd på henne.

Om en jente ikke blør når hun gifter seg? De fleste jenter gjør ikke det, selv om de ikke har hatt sex før. For det finnes ingen «jomfruhinne» som skal ligge der som en heldekkende hinne, og som skal ryke og gi blødning under det første samleie. Det er ikke slik det er. Jenter har en slimhinnefold som varierer i størrelse, er elastisk og kan tøye seg, og slett ikke behøver å blø ved det første samleiet. Dette er det viktig at alle vet – både gutter og jenter? Og ikke minst foreldre og svigerforeldre. Det er helt galt å tro at jenter må ha en «blødning» etter det første samleiet, som tegn på at hun ikke har hatt sex før.

Du kan lese mer om det selv. Søk på nettet under «jomfruhinne», «hymen eller «skjedekrans». Der er det skrevet om det – se under. Det er sikkert fint å lese mere.

Hilsen
Red.

Hymen
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hymen (hymen vaginae også kalt jomfruhinne eller møydomshinne), er en del av vulva (den ytre delen av kjønnsorganet hos kvinner) og sitter rundt åpningen til vagina. På tross av navnet er det normalt ikke snakk om noen heldekkende hinne hos kvinner i fruktbar alder, men en mer eller mindre oppdelt og perforert elastisk hudfold, som varierer i tykkelse og hvor mye den blokkerer. Navnet «jomfruhinne» viser til at denne strukturen kan revne litt ved første samleie eller penetrering. Dette skjer imidlertid ikke hos alle, og rifter kan også oppstå ved annen aktivitet. Begrepet «jomfruhinne» kan derfor være misvisende, som har ført til at begrepet «skjedekrans» har blitt laget istedenfor.

En slimhinnefold

«Jomfruhinnen» er ikke annet enn en slimhinnefold som sitter som en krans et par centimeter innenfor skjedeinngangen og markerer overgang til selve skjeden.
Åpningen i skjedekransen varierer i størrelse, og kan ha flere skinnfiller langs kanten. Kransen er veldig elastisk og kan tøyes mye uten at den får rifter eller revner. Men i noen svært få tilfeller er kransen sammengrodd på noen steder, og kan rives opp ved første samleie.

— Jomfruhinnen finnes ikke! Den er en av de mest seiglivede myter som finnes. Inn i jomfruhinnen har man dyttet verdier som religion, moral og ansvar. Den er forbundet med straff og sanksjoner.

Dette sier assisterende leder og sexologisk rådgiver Tore Holte Follestad i Sex og samfunn – et offentlig senter for ungdom og seksuelle spørsmål.

voldtekt-jenter-om-a-blo-ved-forste-samleie1

100960cookie-checkVoldtekt. Jenter om å «blø» ved første samleie