Spørsmål og Svar

Zina, utukt m.m.

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et spørsmål for ei venninne som er veldig bekymret. Hun er i ferd med å skille seg fra mannen sin. Men mannen ønsker det ikke, og vil nå true henne.

Tingen er at før ekteskapet, så hadde jenta oralsex med sin nåværende mann. Og han truer henne med å fortelle det til alle i familien. Hun kom til meg for å spør om råd. Det kan bli en stor sak ut av dette. Hva kan hun gjøre? Hun er helt ødelagt, angrer på alt fra fortid, og det har hun gjort lenge, men om folk får vite om det, så klarer hun ikke leve med samvittigheten om at hun gjorde ei så stor synd. Noen råd om hva hun kan gjøre for redde henne og situasjonen?


Svar:

Hei,

Takk for spørsmål.

Slik jeg ser det, er dette noen punkter å vurdere:

1. Oralsex. Dette er tillatt i islam, og er ikke noe å skamme seg over. Islamske lærde kan bekrefte dette. Jeg har foran meg et skriv av Dr. S. M. Darsh som var imam i den store Regent Park Mosque and Cultural Centre i London, formann i Englands Sharia Councul og en ansvarlig for Muslim Aid Agency i London. Han skriver at oralsex er lov.

2. Et problem for din venninne er at dette skjedde “før ekteskapet”. Men hvordan var det mellom venninnen din og mannen på den tiden? Var de i et “fast forhold” for å skulle gifte seg, i et slags forstadium der de var bestemt på å skulle gifte seg? Da er det kanskje ikke så galt. For når inngås egentlig et ekteskap i islam? Det grunnleggende synet i islam er at et islamsk ekteskap inngås når en mann og en kvinne lover for hverandre, og for Gud/Allah, å være sammen i ekteskap og stå fast ved dette. Da er de gift etter islam. Helst trengs det to vitner, men det er ikke absolutt påkrevet. Så kanskje var venninnen din, og mannen, på det tidspunktet “i ekteskap”, etter islamske regler?

3. Hvis det ikke var slik; at de ikke hadde bestemt seg sånn for å gifte seg, så var det en form for sex før ekteskap. Det er ikke tillatt. Men var det Zina, ekteskapsbrudd og utukt, som islam er strengt imot? Muslimske lærde vil være uenige om dette. Mange vil si at zina forutsetter at “mannen med sin penis trenger inn i kvinnen”. Hvis det ikke skjedde, vil det etter denne definisjonen ikke være zina, men en mindre – fortsatt ikke-akseptabel, form for “utukt”. Og altså en mindre «synd». For øvrig: Gud/Allah kan, om Han vil, tilgi all synd.

Dette er vurderinger å ta med. Håper det kan være til hjelp.

Mvh
Red

94800cookie-checkZina, utukt m.m.