Palestina og Israel

Araberne uønsket i Israel

«Nær annenhver jøde i Israel vil utvise den arabiske befolkningen fra landet.» Det er hovedoppslag på første side av Vårt Land 9. mars. Avisas redaktør Erling Rimehaug omtaler det som «skremmende nytt».


Det er slett ikke nytt!

Tidligere meningsmålinger i Israel har vist det samme! «68 % av israelske jøder uttrykte sitt ønske i en nylig meningsmåling at palestinerne burde bli «transferred». (Den israelske historiker Ilan Pappe i boka The Etnic Cleansing of Palestine.)

«Det kommer som et sjokk», uttaler rabbiner i Oslo, Joav Melchior til avisa i anledning den nye meningsmålingen. Joav Melchior er nestleder i Union of European Zionists Rabbis. Han «hjelper til med å bygge opp under sionismen i verden», står det i presentasjonen fra Det mosaiske trossamfunn. Ervin Kohn, også erklært sionist og forstander i det samme samfunn, finner meningsmålingen «skremmende» ifølge avisa.

«Jeg er for tvungen ‘transfer’; og ser ikke noe umoralsk ved dette,» uttalte Israels første statsminister David Ben Gurion (Central Zionist Archives, referat fra møte i Jewish Agency Executive, 12. juni 1938.) Målet var en jødisk stat der palestinere var «renset» ut. David Ben Gurion sto i spissen for dette. «Sionismen er det ideologiske grunnlaget for den etniske rensingen», skriver historikeren Ilan Pappe.

Sionister bør gå i seg selv!

29220cookie-checkAraberne uønsket i Israel