Palestina og Israel

Blindt om Israel fra VG

Israel ? jødenes siste fristed? VG mener dette, i en større artikkel 21. juni. Trist bare, for VG, og for «jødene» – om det skulle være riktig.


Trist, fordi Staten Israel hviler på en grunnleggende urett! Den som er begått mot palestinerne. Og som hver dag blir videreført. Skal vi minne om at rundt 800 000 palestinere (tall fra FN) ble fordrevet da Staten Israel ble til? Dette for å gi plass for jødiske immigranter som flyktet fra Europas forfølgelser. Nå har de tatt over palestinernes land, med jord og eiendeler. I en prosess som stadig fortsetter! Det er så sant, tragisk ved situasjonen.

Israel ? en stat primært for jøder. Og på palestinernes bekostning ? vil det kunne gi fred? Vil jøder være trygge i den staten? En gammel frase, kanskje ? men likevel en sannhet, sier: «Inge fred uten rettferdighet!» Ingen fred i Israel, for jødene, uten rettferdighet for palestinerne! Ja, så enkelt er det. Hva kan bli en rettferdig løsning?

Den eneste sanne løsning er den demokratiske; at ofrene, flyktningene, får komme hjem og at det blir opprettet en demokratisk stat i hele Palestina, fri for rasisme og sionisme (den grunnleggende tenkning bak Israel, som eksklusiv stat for én befolkningsgruppe). Og dette til erstatning for dagens regime.

VGs tanker om et «fristed» uten dette, blir bare illusorisk.

26970cookie-checkBlindt om Israel fra VG