Palestina og Israel

Frp´s blindvei for fred

Utenrikspolitisk rådgiver for Frp Pål Arne Davidsen, ytrer seg igjen om Jerusalem (Aftenposten 18. november). Han skriver at de to partene, Israel og palestinerne, selv må finne fram til en ordning for byens status. Da overser han FN.

FN har vedtatt hva byens status skal være. Jerusalem skal være en internasjonalisert by, et corpus separatum under internasjonalt styre, administrert på vegne av FN (Res. 181 (II) av 29. november 1947). Byen er ved dette løftet ut av de regionale konflikter, i tråd med byens betydning: Jerusalem er religiøst senter for halve menneskeheten, av kristne, muslimer og jøder.

FNs vedtak om Jerusalem er ikke blitt effektuert, men det endrer ikke byens status. Israel har tatt den vestlige delen av Jerusalem, ved krigen i 1948, og den østlige delen, ved krigen i 1967, slik at hele Jerusalem nå er okkupert. Det er i strid med FNs vedtak.

Internasjonalt er ikke dette akseptert. De aller fleste land i verden har avvist å flytte sine ambassader til Jerusalem for ikke å legitimere okkupasjonen. Frp derimot, vil gjøre dette; flytte Norges ambassade til Jerusalem. Og ved det støtte okkupasjonen.

Samtidig sier Davidsen at Frp ikke vil uttrykke en mening om hvordan status til Jerusalem bør bli. Han etablerer seg på okkupantens side, og mener samtidig å arbeide for fred. Det er Frp´s blindvei.

21110cookie-checkFrp´s blindvei for fred