Palestina og Israel

Israels okkupasjon av Palestina skaper antisemittisme

Framveksten av antisemittisme er så stor at FNs generalforsamling i går diskuterte saken. Utenfor demonstrerte dypt religiøse jøder med dette budskap:


? Vi takker den Allmektige for å inspirere verdens nasjoner til å ta standpunkt mot antisemittismen. Men for å få en full forståelse for problemet, er det nødvendig å være oppmerksom på en viktig årsak.

? Det ekte religiøse jøder rundt i verden mener, er at okkupasjonen av Palestina, opprettelsen av en stat i et allerede eksisterende land bebodd av det palestinske folk, at grunnen ble revet vekk under deres føtter ved hjelp av ulike metoder og den vedvarende, 70 år lange okkupasjonen, er en stor grunn til dagens vekst i antisemittisme. Demonstrantene trakk linjene fra massakrene på palestinere i landsbyen Deir Yassin i 1948, til bombetoktene mot Gaza i nyere tid.

Bevegelsen Neturei Karta er for øvrig identisk med dem som for to år siden ga den norske muslimen Trond Ali Linstad en hedersplakett for hans «utrettelige innsats for Guds skapninger, mennesker». ? Det er en tragisk misforståelse at jødedom og sionisme er det samme. Å blande sammen jødedommen med sionisme, er imot Guds ord og våre religiøse skrifter, Tora’en, sa en av Neturei Kartas rabbier, Yisroel Dovid Weiss, til ABC Nyheter den gangen.

[ Les mer… ]
27630cookie-checkIsraels okkupasjon av Palestina skaper antisemittisme