Palestina og Israel

Jøder for fred i Midtøsten

Jøder står sterkt i USA. Mange jøder er politikere og strateger med sentrale stillinger i den amerikanske administrasjonen. De legger langt på vei premissene, og fører ut, USAs Midtøsten-politikk.

Jøder er viktige givere av penger til de politiske partiene, både demokratene og republikanerne, som begge kurtiserer dem. Jøder øver betydelig press for å få politikere til å stemme som de ønsker.

Jødene er også nøkkelvelgere i viktige amerikanske stater, som Florida, New York, Kalifornia og New Jersey. Partiene vil tekkes dem.

Det er vesentlig for USAs president til enhver tid å fremstå som en “venn av Israel”.

For de fleste jøder er sionister! De støtter Israel og hva det betyr, av okkupasjon og fordriving og palestinere. På et eller annet nivå gjør nesten alle det.

Men noen er anti-sionister! Det er de mest ortodokse av dem. De anerkjenner ikke Israel, men vil heller leve i en palestinsk stat.

På årsdagen for opprettelsen av Israel brenner de det israelske flagget! De mener at Israel, som nasjonalistisk og verdslig stat, strider mot Guds ord.

“Det teologiske utgangspunktet for Toraen (jødenes hellige skrift) er at jødene er drevet i landflyktighet for sine synder. De har forbud mot å danne en egen stat,” sier de (Dagbladet 23.08.03).

De mener at Palestina tilhører palestinerne.

Og de står for fred i Midtøsten!

17430cookie-checkJøder for fred i Midtøsten