Palestina og Israel

Knuste illusjoner om Israel

Sannheten er lagt på bordet, men mange nekter å se den: Israel ønsker ikke fred! Det er så åpenbart og klart, at bare blinde kan unngå å se det. Nå kan vi si det objektivt, og ved dét skille hederlige fra uhederlige, om hva som er Israels mål.


Israel ønsker ikke fred! Israel ønsker fortsatt konfrontasjon. Israel velger spenning og konflikt ? fordi målene deres ikke er nådd. De har ikke ?tatt? nok av Palestina.

De palestinske forhandlerne ? og fytterakker´n for noen forhandlere! ? har gitt fra seg de fleste kort. De har gitt bort det meste til Israel. De har sagt Israel kan få Stor-Jerusalem. Og betydelige områder av Vestbredden, hvor jødiske settlere har bygd illegale ?byer?. Palestinske flykningers rett til å vende tilbake – en internasjonalt fastsatt rett! – har forhandlerne også villet gi bort. Alt for å tekkes Israel.

Og så får de ingen ting igjen! De vil gi bort grunnleggende palestinske rettigheter, i håp om å få en liten ?stat?. Men Israel avfeier dem. Israel gir dem ikke noe! Tvert om fortsetter Israel på den kurs, som de alltid har gjort, med å ekspandere inn i palestinske områder, underlegge seg mer land, bygge jødiske settlements, og i prosessen fordrive palestinere.

Dette er åpenbart! For hver den som ønsker å se. Illusjoner til side: Israel ønsker ikke fred! En erkjennelse av det må på plass.

Og la oss også føye til, at karakteren til de palestinske ?forhandlerne? ? eller skal vi si overløperne? ? er også blitt klarlagt. De samarbeider nært med Israel. Deres egen såkalte ?sikkerhetstjeneste? sitter til bords med Israels ?sikkerhetstjeneste?, der de utveksler tanker og synspunkter. Og gir hverandre oppgaver og oppdrag. Målet er å knuse opposisjonelle, palestinske grupper, som Hamas og Islamsk Jihad. Hvor den ene ikke lykkes prøver den andre. I å drepe gruppenes ledere.

Jeg fristes å bruke sterke ord igjen. Overløpere og forredere, disse topper i Den palestinske selvstyremyndigheten (PA). Som nå av utenriksminister Gahr Støre har fått nesten ambassadørstatus her i Norge. Disse viser sin farge. Og norske myndigheter sine sympatier. Men sannheten er denne ? at palestinerne, de blir sveket.

23060cookie-checkKnuste illusjoner om Israel