Urtehagen International

Hjelp til Afrika

Jeg har nylig besøkt Afrika, og sett skrikende fattigdom. Gatebarn uten foreldre og familie tråler gatene i håp om noen mynter til mat. Med din hjelp skal Urtehagen starte hjem for gatebarn i Somaliland.


Norge bør vise større solidaritet med fattige land, for eksempel i Afrika. Det bør være en virkelig solidaritet som angår vår egen hverdag, og som ikke bare er sentimentalitet og avlat i form av periodiske innsamlingen, TV-aksjoner, bingo og annet som egentlig ikke berører oss.

Jeg har nylig besøkt Afrika, og sett skrikende fattigdom. Gatebarn uten foreldre tråler gatene i håp om å få tigget noen mynter til mat. En bekjent av meg sa der nede: To ting høres om natten i gatene; hunders bjeffing og gatebarns gråt.

Hvorfor roper ikke folk i protest, spurte jeg, hvorfor kaster de ikke bomber mot oss, så opptatt vi er av egen velstand? Min bekjente svarte, til det siste: Det er jo det de gjør!

Urtehagen er en ideell, islamsk stiftelse som driver barnehager, skole og annet. Nå tenker Urtehagen å starte et hjelpeprosjekt for gatebarn i Afrika. Se 2 introduserende filmer her.

Denne nettsiden støtter prosjektet, og ber også om din støtte.25610cookie-checkHjelp til Afrika