Urtehagen International

Gi en julegave med mening!

Urtehagen Stiftelse har startet og driver et prosjekt i Burao, en somalisk by på Afrikas horn. Vi har etablert et hjem for foreldreløse, forlatte og fattige barn. Vi planlegger å bygge et senter for kvinner, og et dagsenter for funksjonshemmede barn.


Urtehagen stiftelse har i sine vedtekter at man også kan starte og drive sosiale og kulturelle virksomheter i andre land. Urtehagen har laget en egen underavdeling for dette, kalt Urtehagen International. Urtehagen International har startet og driver et hjem for foreldreløse, forlatte og fattige barn i Burao i Øst-Afrika. Vi planlegger å bygge et senter for kvinner, og et dagsenter for funksjonshemmede barn.

Les mer om hvordan du kan være med å støtte!


Millioner barn får ikke gå på skole

Aftenposten skriver om dette, med stort oppslag blant annet på første side. Vi leser om hvorfor så mange barn står utenfor skoleporten. Fattigdom, krig og konflikter er viktige årsaker til det. Altså: Ting som er langt borte.

Jeg har reist i Somalia. Mange barn bor nærmest i gatene. Tusentall går ikke på skole. Skal vi bare finne oss i det? Nei, vi leide et hus, og startet barnehjem. 25 barn sendte vi på skole, de hadde ikke gått på skole før. Vi betalte skolepenger, uniformer, bøker og penner. Og tenkte: Dette må vi da få hjelp til hjemme!

Der har vi, så langt, tatt feil! Vi har søkt mange instanser, men ingen har hjulpet oss. Så sender vi barna på skole selv!

Aviser skriver her hjemme om barn som ikke får gå på skole der ute. Og de der ute gir vi en fredspris for at de skal gjøre noe med det. Men er det ikke et krav til hver enkelt av oss, om å gjøre noe konkret for de barna! Hva med et personlige ansvar?

Trond Ali Linstad
Urtehagen International
Oslo.

27440cookie-checkGi en julegave med mening!