Midtøsten

Sukkerdrasjerte kuler

USA og resten av Vesten har lenge ført krig mot ?islamister? ? selv, eller gjennom lokale, Vest-støttete regimer. Disse er blitt holdt oppe, betalt og støttet ? også med militært utstyr ? av vestlige makter. Nå har enkelte slike regimer falt.


Når ?vanlige? kuler mot ?islamister? ikke lenger biter, følger de ?sukkerdrasjerte? kuler; Vestens forsøk på ?å bli venn? med muslimske grupper som kan ende med å få makt, ved å love finansiell støtte og annen hjelp, om de vil føye seg etter Vestens ønsker. Derfor denne refleksjonen, fra viktig vestlig hold:

?Gjennom direkte kontakt kan USA oppmuntre disse islamister til å respektere sentrale vestlige interesser, slike som fremgang for arabisk-israelsk fred, motstand mot Iran og kamp mot terrorisme. Det er bedre å utvikle forbindelser til disse opposisjonsgrupper nå, mens USA fortsatt har mulighet for det, enn å vente til slike grupper allerede er kommet til makten.? (Foreign Affairs, May/June 2011.)

Opposisjonsgruppene skal møtes og bearbeides, og påvirkes i vestlig retning, til å forstå vestlige interesser, og da kunne påregne omfattende ?hjelp?, i form av millioner dollar, og sikkert også militær støtte, med etablering av en ny ?stabilitet?, under de nye ?makthaverne?, som Vesten kan se seg tjent med ? en ny elite, slik som illustrasjonen til denne artikkelen viser. Måtte Gud forby det!

23460cookie-checkSukkerdrasjerte kuler