Palestina og Israel

Amerikanske presidentkandidater i 2016

Aftenposten omtaler republikanske kandidater til presidentvalget i USA i 2016 (Aftenposten 5. august). Det fremstilles som et race mellom de ti republikanere som ligger best an på de aktuelle meningsmålingene. Blant kandidatene som nevnes er Jeb Bush, Scott Walker og Chris Christie.


Vil diktere om Israel
De tre presidentkandidater er også omtalt i et hovedoppslag i det respekterte magasin The New York Review of Books, 4 -24 juni 2015. Magasinet forteller hvordan de tre så tidlig som i mars 2014, fløy til Las Vegas for å stå fram for en forsamling av Republican Jewish Coalition ? der «pilegrimsreisen», som anført av magasinet, var å søke støtte hos Sheldon Adelson, jødisk milliardær og kasino-magnat med dobbelt statsborgerskap i USA og Israel, og en glødende tilhenger av Benjamin Netanyahu. Christie måtte be Adelson om unnskyldning for å ha referert til «okkuperte områder» når det gjelder Israel. Walker lot gruppen få vite at han er eier av en menorah (syvarmet jødisk lysestake).

«How Money Runs Our Politics» Det var overskrift for artikkelen i magasinet. Artikkelen hevder at en kandidat som seriøst vil gjøre et fremstøt for å bli president, minst må ha én milliardær i ryggen. Dette bør være skjult, skriver magasinet, for at folk ikke skal kjenne til «hvem som prøver å kjøpe en kandidat». Milliardæren(e) vil til gjengjeld vite hvordan å få fordeler tilbake, om kandidaten de finansierer, skulle bli valgt.

Ikke så hyggelig lesing! Om amerikanske presidentvalg, og pengenes rolle i det.

28660cookie-checkAmerikanske presidentkandidater i 2016