Palestina og Israel

Kritikk av Klassekampen

Palestina-solidaritet var tidligere en integrert del av Klassekampen. Solidariteten var genuin og ekte. Det var den gang opprørere fant plass i avisa; de som ønsket å streke opp andre veier.


Nå er avisa del av den generelle samtalen, med Dagsavisen, Morgenbladet og Aftenposten, om enn med korrigerende innspill, det er sant, men med et fundament som i hovedsak er det samme.

For Palestina gjelder i den sammenheng dette: I påvirkning av staten Israel, å arbeide for en to-statsløsning; å få regjeringen til å anerkjenne Palestina; og fremme boikott av israelske varer produsert av settlere på Vestbredden. Og deretter: Punktum! Illusjoner og blindveier det meste, vil jeg si, uten perspektiv på de grunnleggende spørsmål i konflikten.

«Hundene bjeffer, men karavanen fortsetter!» Det sa en jødisk settler til meg, om disse pro-palestinske innspill, som er uten tenner og kraft! De er som tomme slag i luften.

Klassekampen synes fornøyde med det! Og gjentar som lojale knebøy denne støtte i Palestina-saken; for så å anse seg ferdig med det, og vende blikket bort.

Men Israel er en rasistisk stat! Israel må avvikle; som Sør-Afrika med apartheid måtte bli det! All urett som er begått mot palestinerne, følger av Israels karakter! Israel er ingen «jødisk» stat; og skal ikke kunne beskyttes ved det! Solidaritet må bygges mellom jøder og palestinere; muslimer, jøder og kristne; og humanister sammen med dem; og andre for anstendighet!

Det var demonstrasjoner i helgen for det! Ti jødiske, anti-israelske rabbinere ? fra USA, Amsterdam og London – var på besøk i Oslo, og gikk foran i demonstrasjonen for de kravene som over er nevnt! Muslimske imamer var sammen med dem! Og sekulære humanister, og andre. Men Klassekampen var der ikke! Ikke et ord er nevnt om arrangementet var nevnt! Avisa fikk tilbud om å intervjue rabbinerne, man fant ikke tid for det.

Så kan noen fortsette å «bjeffe»! Mens sionistene tar over Palestina! Og det uten at grunnleggende spørsmål reises! Av andre enn dem man ikke lytter til.

[ Les mer i Vårt Land ]


Flere bilder:
28120cookie-checkKritikk av Klassekampen