Palestina og Israel

-Vi er i krig med det sionistiske systemet

Leder for Neturei Karta, Rabbi Mosche Hirsch, var rådgiver for Yassir Arafat i jødiske spørsmål. Dette er troende jøder som stresser at deres religion (jødedom) står i sterk kontrast med den moderne aggresive, rasistiske og politiske bevegelsen (sionismen).


Vi i Neturei Karta; «Voktere av Den hellige byen (Jerusalem/Al Quds) beskytter jødedom mot sionisme! Sionisme har omdefinert det jødiske folket fra en religiøs enhet basert på Gud og hans lære, Torah, til å bli et nasjonalt begrep basert på land og språk. En jøde skal ikke være definert ved begrensete nasjonale grenser, men ved hans tro og Torah, som i sin tid ble gitt i ørkenen.

Okkupasjon av fremmed land
Folk i Neturei Karta og andre tilknyttet oss, er ikke i krig med arabiske folk, men er i krig med det sionistiske systemet. Å okkupere fremmed land mot viljen til den innfødte befolkning er i strid med guddommelige krav til det jødiske folket. (Talmod, Ketubod, CCX1.)

Vår tro tilsier at bare Messias skal samle jøder i utlendighet og gjøre kjent for alt folk Guds visdom. Sionisme er utålmodig opprør.

Palestinske jøder
Palestinske muslimer, kristne og jøder har vært statsløse helt fra før den sionistiske inntrengning i Palestina. Vi har gjort kjent vårt ønske om å bli innlemmet i den palestinske enhet. Vi ? statsløse jøder om bor i Palestina- søker om tillatelse til å bli del av den enhet.


Aktuell info.
Rabbi Moshe Hirsch (1924-2010) var en ledende jødisk rabbiner i Neturei Kartas øverste råd. Han sto Yassir Arafat nær (se bildet), og ble omtalt som «Yassir Arafats minister for jødiske spørsmål.» Hirsch betalte en personlig pris for sine klare tanker. Midt på 1990-tallet ble han angrepet av en mann som kastet syre i ansiktet hans da han var på vei ut av synagogen sin i det ortodokse jødiske kvarter Mea Sharim i Jerusalem. Han fikk ødelagt det venstre øyet og fikk innlagt en protese av glass. Men det brakte ham ikke til taushet. Han fortsatte sitt samarbeid med Yassir Arafat.

[ Les mer ]

28170cookie-check-Vi er i krig med det sionistiske systemet