Palestina og Israel

Midtøstens åpenbare trussel

Det skjer igjen, som en fast rutine i Vårt Land: Dobbeltsidig oppslag til forsvar for staten Israel. (19. mars.) Mens en innsigelse eller kommentar, gjerne ender på en bortgjemt plass på avisens debattside. Om innsenderen er heldig.


Avisens dobbeltside denne gang, har overskriften «Midtøstens glemte trussel». Den trussel skal ligge i Iran, mener avisa. Men hva med «Midtøstens åpenbare trussel», kan man si; nemlig Staten Israel? Den staten er den største krigstrussel!

Har Vårt Land kanskje glemt at Staten Israel har okkupert hele Palestina? Om innlemmet det okkuperte Jerusalem ? hele den okkuperte byen! ? i den israelske staten? Det siste mot protester fra nesten alle verdens land! Er dette noe som fører oss bort fra spenning og trusler? For i stedet å kunne snakke om ? ja, Iran?

Vårt Land glatter over okkupasjonen, og den urett som begås mot palestinerne! Og det grunnet en ideologisk tilknytning ? feilaktig, etter min mening ? til den sionistiske staten Israel.

Mange kristne gjør samme feilen! De trykker staten Israel til sitt bryst! Jo da, med noen anførte »betenkninger», som for å kunne framtre «balansert». Til hjelp kanskje, for eget selvbilde? Men grunnleggende tar de feil! Og er på feil/undertrykkerens side! Slik er det bare, dessverre. Og det gjelder, er jeg redd, for de fleste kristne, både i dette og i andre land! (Med unntak av i Palestina, der arabiske kristne er uenige med dem.)

Og så undrer disse kristne seg over at kristne i arabiske land, ikke alltid får den beste behandling! Men kan de ha et ansvar for det selv?

26690cookie-checkMidtøstens åpenbare trussel