Palestina og Israel

Skremmende urett fra avisa Vårt Land

Innlegg forsøkt sensurert, og derfor trukket, i den «kristne» avisa Vårt Land:

Jeg lar blikket mitt gli fra TV-skjermen med bilder fra Gaza der barn hentes fram i boligenes ruiner, levende, halvdøde eller døde. Nå skal de også sultes ut. Israel hindrer mat i å slippe in. Palestinerne – nyfødte, barn, ungdom og voksne – skal nektes mat, vann og næring så tilværelsen i Gaza blir umulig.

De døde, drept av Israels bomber, er borte, befolkningen i Gaza synker. Israel vil ha alle palestinere bort, gjøre landet «rent» for palestinere til fordel for jøder. TV-skjermen forteller om det.

Hvilken kommentar i Vårt Land? Anders Toft Lothe slipper til 4. mars med en større artikkel der fokus er på Egypts president al-Sisi. Lothe skriver: «Nå må verdenssamfunnet legge press på mannen som om kort tid kan få ansvaret for hundretusenvis av palestinske flyktninger.»

Jeg spør: Hva med den instans som driver fram disse hundretusener av palestinske flyktninger – med bomber og med sult: Staten Israel. Lothe – og Vårt Land? – vil vi skal snakke om noe annet? Den egyptiske presidenten, som skal måtte håndtere flyktningene om Israel får det som de vil. Og ikke de som lager flyktningene, med våpen og med sult, skremmende er det.

Av Trond Ali Linstad

146110cookie-checkSkremmende urett fra avisa Vårt Land