Palestina og Israel

Balansert om Midtøsten?

Den gresk ortodokse biskop Atallah av Jerusalem var nylig på besøk i Norge. Blant temaene han skulle ta opp, var situasjonen for kristne i regionen, og spesielt i det Israel-okkuperte Jerusalem. Et viktig tema, skulle vi tro!


Det ble sendt invitasjon til flere medier, om de var interessert i å møte ham. Et intervju kunne være aktuelt og viktig? Invitasjon gikk til personer blant annet i Dagbladet, Vårt Land, Klassekampen, NRK (Urix), Aftenposten og andre. Men ingen fant grunn til å møte ham.

Vårt Land
Redaktør i den kristne(?) dagsavisen Vårt Land fikk en direkte og personlig henvendelse. Men takket nei til å møte erkebiskopen fra Jerusalem. Skal vi antyde en mulig grunn? Erkebiskop Atallah støtter palestinerne! Og hva med de andre som ikke var interessert? De får svare for det selv.

Det finnes holdninger, innstillinger og tanker som ikke er «inne»! Og ledende medier jenker seg etter det. Eller fremmer sine tanker bevisst. De er ikke ryddige og balanserte! Mottakere av hva som fremmes, bør vite om det. Erkebiskop Atallah-besøket var et eksempel.

23900cookie-checkBalansert om Midtøsten?