Palestina og Israel

Blindt om Palestina

Jeg ser det har vært en «fakkelmarkering» for Palestina i Oslo. Dette var parolene: Boikott Israel. Anerkjenn Palestina. Opphev okkupasjonen. Avskaff Israels kolonier. Vår kommentar er dette: «Blindt»!


Dagens Palestina-paroler er «blindt» – fordi det ikke rører ved noen sentrale spørsmål. Og det er mere enn «blindt»; fordi det kaster blår i øynene, tilpasser mottakeren til den aktuelle situasjonen og vender oppmerksomhet bort fra hva saken dreier seg om!

Det tjener faktisk Israel! Venner av Israel kan knuffe litt med dere om valg av paroler, men kan snakke hyggelig med dere og enkelte kan ta del i markeringen. For de er også for «fred»? Blindt! Og egentlig bare til tilfredshet for dem som var med i markeringen. Fordi det israelske «lokomotivet» kjører videre.

Boikott?
Israel bryr seg lite om det. Boikott kan Israel tåle. De kan bli i en heftig diskusjon, med sine støttespillere, om de i det hele tatt legger vekt på det. Det virvler opp litt støv, som i beste fall er til irritasjon. Og ferdig med det.

Anerkjenn Palestina?
Hvilket Palestina skal en anerkjenne? Palestina blir kun et begrep, nedtegnet på et papir.

Opphev okkupasjonen?
Hvilken okkupasjon! Her kastes blår i øynene. Hele Palestina er okkupert; fra havet til elva Jordan. Stiller dere spørsmål ved dette, arrangører? Vil dere innvilge til Israel deler av Palestina? Da går dere over en grense.

Avskaff Israels kolonier?
Dette er kanskje verst! Israel er selv koloni; en settlerstat i Palestina! Ser dere bort fra dette og snakker om «kolonier» bare på Vestbredden? Skam til den som gjør det!

Skam til den som lukker øynene for Palestinas realiteter; ut fra et ønske om å være «inne», snakke i et «moderne» språk ? som i seg selv er middel for å undertrykke palestinerne! Skam til dem som opptrer slik.

Hva betyr “boikott” for dem? (Bilde under)

28860cookie-checkBlindt om Palestina