Norge

Dagbladet velger sjikanen

Dagbladet kunne ha valgt det saklige, ivaretatt avisers informasjonsplikt og gitt et balansert bilde av profeten Muhammed. Men avisa valgte sjikanen, den ensidige og nedrige fremstilling av profeten som ”en brutal og hevngjerrig despot”.


Det bildet presenteres over en hel side, i avisa 25. april. Så slipper man kanskje til med en kommentar, i form av et kort leserbrev. Og bør være takknemlig for det?

Saken er som følger: Dagbladet har mottatt to bøker til anmeldelse, om profeten Muhammed. Den ene er utgitt av Urtehagen, som er en islamsk institusjon. Den boka presenterer Muhammed slik mange muslimer vil kjenne ham. Dagbladets lesere bør vite om det. Den boka omtaler Dagbladet ikke. Men helsiden er en anmeldelse av Halvor Tjønns bok, under overskriften ?Sjokkerende møte med Muhammed?. Og her møter vi Muhammed; despoten.

Det siste er mest spennende for Dagbladet. Sjikanering av muslimenes ideal, er nok bedre stoff for avisa. Valget har vært Dagbladets eget. Men til den som vil vite mer: Les heller den andre boka! Den kan bestilles fra Urtehagen. (Pb. 9041, Grønland. 0133 Oslo.)

23340cookie-checkDagbladet velger sjikanen