Palestina og Israel

Feilaktig av Klassekampen

Jeg er nettopp kommet hjem fra Sør-Afrika, der jeg fikk påminninger om apartheid-systemet. Og tenker: Hvilken likhet med Staten Israel! Befolkningsgrupper atskilt, som del av statens system.


Så leser jeg i Klassekampen en artikkel, hvorfor den er trykket vet jeg ikke – hentet inn og oversatt av avisa selv, skrevet av Amos Oz. Oz skriver om egalitet (!) i staten Israel. Og ?egaliteten? gjelder jødene i staten. Den nye generasjonen (jøder), skriver han, ?overgår de som gikk forut for den i kjærlighet og undring?. Tør jeg spørre: Hvem var det som fordrev palestinerne? Og hvem fortsetter å undertrykke dem? Den ?kjærlighet og undring?, som omtales, gjelder kun det jødiske samfunn: den ene befolkningsgruppen, atskilt fra den andre; palestinerne.

Hvorfor trykker Klassekampen dette?

23690cookie-checkFeilaktig av Klassekampen