Veiledninger

Forord

Koranen sier:
Spør dem som har kunnskap, dersom dere ikke vet. (16,43)

Vi blir oppfordret til å spørre dem med kunnskap, om hva som er rett og galt. For Gud har valgt noen til veiledere for alle som søker sannhet.

Hvem er disse vise hjelperne som vi blir bedt om å kontakte? Profeten Muhammad først, selvsagt, dernest “folket av hans hus”, ahl al-bait, datteren Fatima, svigersønnen Ali og barnebarna Hassan og Hussain, og imamer etter dem. For Gud lot ikke det islamske samfunnet, eller menneskeslekten, bli uten ledelse og veiledning etter at Muhammad døde. Han ga oss ledere med kunnskap.

Profeten Muhammad har sagt: “Folket av mitt hus (ahl al-bait) er å sammenlikne med Noahs ark. Den som går ombord i Arken blir reddet, mens den som holder seg borte vil drukne.”

Han sa da han nærmet seg døden: “Jeg etterlater dere to prektige ting. Det ene er Guds Bok (Koranen), som binder sammen Himmel og Jord. Det andre er ahl al-bait, folket av mitt hus. Gud som er Den barmhjertige Allviter, har gjort kjent for meg at aldri skal de to skilles til jeg på nytt blir forent med dem ved Det endeløse hav.”

Profeten har også sagt: “Dere går ikke feil om dere holder dere til disse to tingene (Koranen og ahl al-bait).”

Hva er da mere naturlig enn å se på noen veiledninger fra Profeten og ahl al-bait med imamer? Vi gjør det i denne lille boka.

15990cookie-checkForord