Spørsmål og Svar

Halal eller Haram?

Spørsmål:

Heisann, jeg er en jente på 15 år som er en ganske stolt muslim som har en del spørsmål!

1.) Jeg klarer ikke å be, jeg glemmer hva jeg skal si når jeg står, dukker og sånt. Så jeg lurte på om det er haram hvis jeg skriver alt på et ark og ber. Og jeg lurer også på om det er haram at jeg starta nå som 15-åring med å be? Vil jeg havne til helvetet da?

2.) Jeg har lenge ønsket å ta neseoperasjon og jeg ønsker det fortsatt. Men jeg lurer på om det er haram og røre noe Allah har skapt? Liksom nesa mi har truffet vegger mange ganger og den er veldig stor. Føler at jeg ikke puster riktig? Vil jeg havne til helvetet da hvis jeg opererer? (Jeg nekter selvfølgelig om det er ulovlig)

3.) Jeg begynte å starte med røyk for ca. 3/4 mnd. siden, men jeg angrer. Jeg røyka ikke sånn hverdag, jeg har ca. røyket 20 stk., jeg pleide å ta sånn sjeldent og ja. Men noen sverget og lovte meg at det ikke var haram og at selve sheikh har sagt at det ikke er haram og det er halal. Jeg trodde på det, men samtidig var jeg usikker. Jeg lurer på om det egentlig er haram og om Allah vil tilgi meg? Jeg slutta med det, og vil bare vite om jeg havner inni helvete?

4.) Kan jeg lese koranen på norsk? Jeg klarer ikke å lese arabisk, og jeg lurer på om det er haram?

Takk.


Svar:

Heisann, takk for mail.

Fint å være ganske stolt muslim!

1.) Skriv på et ark og be! Det er helt OK. Men husk på innholdet i ordene du sier, så det ikke bare blir tomme ord.

2.) Ta neseoperasjon om du synes det er nødvendig, det er lov.

3.) Det er vel ikke bra å røyke, så kanskje best å tone ned/slutte? Men absolutt haram er det nok ikke.

4.) Les Koranen på norsk! Det er kjempebra. Men oversettelsen må være god. (Prøv: www.koranenpaanorsk.no)

5.) Du kommer ikke til helvete! Ikke så lenge du tenker, og prøver å leve bra.

Lykke til!

Mvh
Red

29532cookie-checkHalal eller Haram?