Spørsmål og Svar

Hvem skulle følges etter Profeten (fvmh)?

Spørsmål:

Hei! Vil bare si at denne siden er fantastisk for unge og eldre muslimer. Konvertitter eller folk som er født muslimer. Man føler seg ikke så alene i en vanskelig verden.

Så til spørsmålet mitt: Hvorfor var det ikke klart og tydelig hvem som skulle følges etter at profeten Muhammed (fvmh) døde? Jeg sitter å leser på nyhetene om krigen i Syria og ser at dette er en veldig vanskelig situasjon. Sunni mot Shia, kort fortalt. Selv mener jeg ingen av dem har rett, og at de ødelegger for de sivile som vil leve i fred med hverandre.

Jeg blir sint av tanken på muslimer som kriger mot hverandre. Hvordan kan mennesker som sier de er ?muslimer?, drepe sivile og andre muslimer? Det går jo mot alt som står i Koranen! Når gikk det virkelig så galt at man ønsker å drepe en person på grunn av religionen? Og muslimer, til og med!

I Islam finnes det veldig mange retninger. Hvordan vet man hvilken som er rett? Og hva vil skje med dem som følger den ?gale? retningen? Vil de bli behandlet som ikke-troende, eller vil de få «avslag» på straffen?

Jeg vet dette er vanskelige spørsmål, men håper du kan klarne opp noe av det.

Mvh
En nysgjerrig kar


Svar:

Takk for din mail.

Hvem skulle følge etter profeten Muhammed (fvmh)? Egentlig ble dette gjort klart. Det står noe om det i en bok på denne nettsiden: Boka om Profeten Muhammed, side 88: Erklæringen ved Gadir Khum. Les gjerne det.

Hva som skjer med dem som tar feil, velger galt, gjør urett? Det blir opp til Gud/Allah!

Så var det dette med krig og ondskap. Det har vel opphav i Iblis; Satan? Den onde sa, forteller Koranen, at den onde skulle friste mennesker til det onde, og være bak dem og foran dem, og til siden for dem, for å friste dem inn på den gale vei. Det er vel det som skjer! Menneskene ledes galt av Satan. Les Koranen, som er «kriteriet» for det som er rett og galt!

Og slik blir vel konklusjonen?

Mvh
Red.

26670cookie-checkHvem skulle følges etter Profeten (fvmh)?