Spørsmål og Svar

Hjerteoperert

Spørsmål:

Hei, jeg er en gutt (16), og lurte bare på dette: Allah har skapt min kropp sånn som den er, og jeg ble født med hjertefeil. Nå har jeg skiftet ut mine hjerteventiler med kunstige hjerteventiler. Har det noe å si? Vil Allah straffe meg for det? Eller er det lov så lenge det er til beste for min helse? Takker for svar.


Svar:

Hei, og takk for spørsmål.

Allah skaper mennesker som Han vil, og vi skal være takknemlig for det. Allah har en mening med alle ting Han gjør.

Noen skaper Han kanskje med en (hjerte-) feil, og andre lar Han få en sykdom. Hva gjør vi med det? Vi behandler det etter evne, selvsagt!

Det er en hadith; en fortelling fra profet Muhammed (fred meh ham), som lyder omtrent slik: En mann var syk, og kom til Muhammed og spurte hva han skulle gjøre med det. Kanskje trodde han at Profeten; Allahs sendebud, skulle kunne gjøre ham frisk. Men hva svarte Profeten? Han sa at mannen burde gå til en lege.

Medisinsk kunnskap og medisiner er en gave fra Allah! Skulle vi så avvise dette? Det skulle være å betakke seg for en gave fra Allah! Nei, vi takker Ham for den gaven.

Du har gjort som Profeten sa; gått til en lege! Og fått medisinsk hjelp! Så flott, og takk Allah for det. Jeg håper at dine nye hjerteventiler skal virke så godt som noen.

Mvh
Red.

24630cookie-checkHjerteoperert