Spørsmål og Svar

Hva er riktig oppførsel?

Spørsmål:

Assalamo aleikum!
Jeg skriver fordi jeg har to spørsmål, som jeg ønsker svar på:

1. Er det riktig/lov, i henhold til Koranen og hadith/sunnah, å håndhilse på jenter/kvinner som ikke er mahrem? Jeg hørte at Sheikh Yusuf al-Qaradawi har gitt en fatwah om at det er lov å håndhilse på kvinner så lenge du ikke har noe seksuelt i tankene. Men jeg vet ikke om det er riktig. Hva mener du om saken?

2. Er det riktig å ta imot spiselige gaver fra kristne o.l. hvis det står skrevet på en lapp, sammen med maten, at «Jesus elsker deg, Jesus lever.»?

Wasalaam!


Svar:

Assalamo aleikum warahmatullah!

Takk for spørsmålene. Her er mine svar:

1. Du kan håndhilse på de kvinner du vil, "så lenge du ikke har noe seksuelt i tankene", om det oppfattes som uhøflig, eller på annen måte er upassende, å la være.

2. Muslimer lærer at Jesus ble hentet opp til himmelen, han døde ikke på korset. Jesus lever, og han "elsker" deg, i betydningen er opptatt av deg, vil ditt beste, har omsorg og kjærlighet for deg. Spis maten med god samvittighet.

19850cookie-checkHva er riktig oppførsel?