Spørsmål og Svar

Hva tenker muslimer om urettferdig omtale?

Spørsmål:

Hei.

Jeg undrer meg hver eneste dag over en rekke spørsmål. Jeg syntes det er svært vanskelig å vitne den retorikken som i dag blir brukt om muslimer, «jihad», islamkritikk og IS. Jeg er selv en norsk jente uten noen tro som studerer internasjonal politikk til det daglige. Jeg var på nettsidene deres og leste litt om deres regler og deres moral, og jeg er sjokkert over hvordan Hege Storhaug kan angripe en av verdens største religioner når Islam sitter med så mange viktige verdier som dere uttrykker på deres nettsider. Derfor lurer jeg på:

Hvordan oppleves det som muslim og lese all den negative retorikken som blir rettet mot dere som muslimer i dagens media?

Hva tenker dere om at terroristorganisasjoner som IS bruker Islam som påskudd for å drive på med det de gjør, og drepe i Allahs navn?

I og med at det er svært få etniske nordmenn som er muslimer, hva kan vi gjøre i det norske samfunnet for å inkludere flest mulig mennesker av ulik religiøs tro? (Jeg mener mange skylder på at integreringen ikke fungerer som den skal fordi mange innvandrere er muslimer, istedenfor at det er kulturelle forskjeller).

Hva slags tanker gjør dere dere når dere hører at mektige politikere som Donald Trump ønsker å utestenge absolutt alle muslimer, på bakgrunn av at IS og andre terroristorganisasjoner er drevet av muslimer? Burde ikke da også alle kristne utvises ettersom det også eksiterer kristne terroristorganisasjoner?

Jeg er ikke journalist eller skal bruke svaret til noe som helst. Dette er kun nysgjerrigheten som råder, og sinne over norske og internasjonale medier og politikere som driver, etter min mening, en urettferdig retorikk i de offentlige medium.

Håper på svar fra dere.

Med vennlig hilsen
Selma Ugland (21).


Svar:

Hei, Selma

Takk for berettigete og omtenksomme spørsmål!

Jeg oppfordrer lesere til å svare på det!

Vennlig hilsen
Red

29210cookie-checkHva tenker muslimer om urettferdig omtale?