Spørsmål og Svar

Sex, gutter og jenter…

Spørsmål:

Salam!
Aller først må jeg si tusen takk for at dere lager denne siden! Og så lurer jeg på dette:

Jeg har en kjæreste som sier at det er forskjell på moralen for gutter og jenter. Han mener at gutten har lov til å gjøre mer enn jenter. Og at det er alltid jentene som må tenke over hva de gjør, osv…

Så hvis en gutt gjør noe gærn`t, er det liksom greit. Men hvis en jente gjør det, så tenker alle at hun er en dårlig jente. Skjønner du det?

Jeg mener jo at vi alle skapt av Allah! Og du sier at det ikke er noe forskjell mellom mann og kvinne. Så alle burde ta konsekvensen av det de gjør, og ikke si at: ” Å, han er en gutt, så det er greit!” Det er jo teit å si det!

Så sier kjæresten min at en mann kan ha flere koner SAMTIDIG! Og at konen bare kan byttes ut når som helst! Da vil jeg føle at han kommer til å behandle meg som en DUKKE, hvis jeg gifter meg med han!


Svar:

Takk for dine spørsmål, med kloke tanker.

Selvsagt har du rett! Menn og kvinner, gutter og jenter, skal behandles likt i forhold til sex. Det er ikke slik at det fins én regel for gutter, og en annen regel for jenter. Nei, Koranen og Islam behandler de to på samme vis! Det er bare noe som er funnet på av gutter, og av menn, at de skal kunne gjøre gale ting, uten at det gjør så mye, mens jenter, og kvinner, ikke skal kunne gjøre det. Det gjelder samme regler for dem begge!

Og de regelene følger av det som Koranen sier:

”Kom ikke nær ulovlig sex (hor), for det er umoralsk handling, og en slett vei.” (17,32) Det gjelder både for kvinner og menn.

”Gud forbyr det som er skjendig.” (16,90)

Gud avviser dem som ”følger sine lyster”. (7, 176)

Både menn og kvinner skal opptre sømmelig. ”Menn som tror, skal senke sitt blikk og holde sitt kjønnsliv i tømme.” (24,30) Kvinner skal gjøre det samme. (24,31)

Menn skal ikke ta kvinner ”i utukt, som elskerinner (eller som ”girlfriends”)”. (5,5)

Straffen for usømmelig sex og hor er den samme for menn og kvinner. (24,2)

Menn og kvinner behandles likt. Og han som tror at gutter kan ”ta seg til rette”, bør lese historien om Josef, slik den står i Koranen. Josef ble fristet av konen til husets herre, hun prøvde å få ham med på ulovlig sex. ”Hun hadde lyst på ham, og han hadde lyst på henne,” står det. (12,24). Men Josef holdt igjen, og ville ikke være med på det, selv om hun ville forføre ham. Men han innrømmet at han ville gitt etter, om det ikke var for at han tenkte på Gud (12,33). Han ville ikke være usømmelig. Da var det bedre å gå i fengsel. (12,33). For ”lønnen i det hinsidige liv er så visst bedre for dem som tror og viser gudsfrykt”. (12,57)

Altså: Vi skal opptre anstendig og sømmelig, både kvinner og menn. Dette understrekes også i dette verset:

”Menn og kvinner som tror, er tålmodige, sannferdige, ydmyke for Gud, og som gir almisser og faster, og som holder sitt kjønnsliv i tømme, og er bevisst Gud – dem skal Gud gi en mektig lønn.” (33,35).

Menn og kvinner behandles likt.

Så skriver du at vennen din mener at en mann kan ha flere koner samtidig, og at han kan skifte ut en kone som han selv ønsker. Dette er tøv! I Norge i dag skal man bare ha én kone, og det må han forstå! Mannen skal behandle konen godt! Profet Muhammed har sagt: ”Den beste blant dere (menn) er den som behandler sin kone best.”

Dersom han ikke er enig i dette, eller ikke vil forstå det, så skal du ikke gifte deg med ham!

Lykke til!

19970cookie-checkSex, gutter og jenter…