Spørsmål og Svar

Jeg angrer på samleie. Hva skal jeg gjøre?

Spørsmål:

Assalam aleikum
Først vil jeg si at dette er en fantastisk side. Man får veldig mye informasjon. Og alt er på norsk. Mange får mulighet til å lære om Islam.

Jeg er en gutt på 22 år som har begått noe veldig dumt. Jeg er redd nå, og angrer så mye. Jeg skal prøve å skrive så kort som mulig.

Jeg har vært kjempeglad i en jente i 6 år, uten at hun visste det. For to måneder siden sa jeg det til henne, og så kunne vi snakke med hverandre på en helt annen måte enn før.

Vi møttes alene en dag, noe vi ikke skulle ha gjort. Vi gikk altfor langt, og jeg har begått zina (seksuell utukt/ulovlig samleie, red. anm).

Jeg angrer så mye på det, samtidig som jeg er så redd. Jeg har ikke fått sove etter dette. Hele natten ligger jeg våken og tenker på hva jeg har gjort, og hvorfor jeg gjorde det. Jeg blir så skremt. Hva skal jeg gjøre nå?


Svar:

Assalam aleikum

Du har gått utover de grenser som Gud har satt. Det skader ikke Gud, men deg selv. Koranen sier: ”Hold dere borte fra utuktige handlinger. Det er skjendig adferd og en slett vei.” (17,329

Det er åpenbart at du angrer. Og det er et godt utgangspunkt. For den som oppriktig angrer for noe dumt man har gjort, kan bli tilgitt av Gud.

Koranen sier: ”Si (Muhammad), til Mine tjenere: ’Om dere har gjort urett mot dere selv, ved å gå ut over de grenser Han har satt, så fortvil ikke for Guds nåde. Gud forlater alle synder. Han er Den som ettergir og er nådig.” (39,53)

Du angrer, og vil holde deg borte fra den slags i fremtiden. Du vil skjerpe deg i din livsførsel. Ta det opp med Gud! Be Han om å viske handlingen ut! Da kan du bli tilgitt, og ren.

Hva med jenta du er glad i? Hun var også med. Hva tenker hun nå? Kanskje angrer hun seg, som du. Hun kan også bli tilgitt og få handlingen visket ut, om hun tar det opp med Gud.

Jeg synes du skal løfte hodet.

19980cookie-checkJeg angrer på samleie. Hva skal jeg gjøre?