Palestina og Israel

Internasjonale Jerusalem-/Al Quds-dager!

Talsmenn for kristne, muslimer og jøder i Palestina kommer til Oslo, 26.-30. juni, for å fortelle om situasjonen i Jerusalem/Al-Quds. Dette blir både spennende og lærerikt. Temakveld på Litteraturhuset i Oslo, tirsdag 28. juni, klokken 18:00. Gratis inngang. Velkommen.


Israel holder Jerusalem okkupert! Og det gjelder for hele byen, både den østlige og den vestlige delen. Israels okkupasjon av Jerusalem er en rekke ganger blitt fordømt, også av FN. Israels okkupasjon skal motvirke fred.

Viktige og spennende besøk til Oslo, 26.-30. juni: Internasjonale Jerusalem-/Al Quds-dager!

Facebook arrangement – Litteraturhuset
Facebook arrangement – Demonstrasjon / Marsj

Oppmerksomhet må være rettet mot Jerusalem (også kalt Al Quds; Den hellige byen). Og mot den israelske okkupasjonen. Israel vil «tømme» Jerusalem for både muslimer og kristne, for selv å være enerådende i byen. Som for øvrig i resten av Palestina. Israelske ledere sier det selv.

Talsmenn for kristne, muslimer og jøder i Palestina kommer til Oslo for å fortelle om situasjonen i Jerusalem/Al Quds! Kom og hør dem! Du finner en presentasjon under. Velkommen!

Erkebiskop Theodosios (Hanna) av Sebastia, Den ortodokse kirken i
Jerusalem. Erkebiskop Theodsios er født i Palestina. Han har doktorgrad i teologi fra Universitetet i Tessalonika (Hellas) og er æresdoktor i teologi fra Sofia Teologisk Institutt i Bulgaria. Erkebiskopen var del av den palestinske økumeniske delegasjonen som etter invitasjon fra Verdens Kirkeråd, rapporterte fra Palestina for FNs Kommisjon for Menneskerettigheter. Han er høyt respektert av både kristne og muslimer.

Dr. Hassan Al Hilali er ansvarlig for ivaretakelse av moskéer i Jerusalem/Al Quds og i resten av Palestina. Han arbeider for å skape større forståelse mellom muslimer og kristne og deltar i en rekke palestinske dialogprogrammer mellom representanter for forskjellige trossamfunn.

Rabbi Yisroel David Weiss er sønn av en overlevende fra Holocaust. Hans besteforeldre og mange av hans slektninger ble drept i Auschwitz, og de fleste andre slektninger ble drept under Holocaust. Rabbi Weiss er internasjonal talsmann for Neturei Karta International; Jøder mot sionisme og staten Israel.


18170cookie-checkInternasjonale Jerusalem-/Al Quds-dager!