Palestina og Israel

Israel er en apartheid-stat

«Israel diskriminerer araberne i staten; arabere (palestinere) og jøder har ikke de samme rettigheter.» Jeg påpeker dette i Vårt Land 6. januar. Ivar Lotsberg svarer meg, i vårt Land 11. januar, ved å vise til at det skal finnes velutdannete, og høyt ansatte, palestinere i Israel.


Som om det angår problemet! Om grunnleggende rettigheter i staten! Det fantes velutdannete «svarte» med posisjoner også i apartheid Sør-Afrika. Men rasisme lå klart i bunnen.

«Vi må oppmuntre araberne til å forlate landet», skrev Theodor Hertz i sine Dagbøker. Han regnes som den israelske statens «åndelige far» (Israels Uavhengighetserklæring). «Anledningen til å drive ut palestinerne og skape en jødisk stat kom i 1948, da jødiske styrker drev opp til syv hundre tusen palestinere ut i eksil.» (Professorene Mearsheimer og Walt.) «Vi må for all del hindre dem i å komme tilbake.» (David Ben-Gurion.)

Så bor det arabere/palestinere i Israel! Men de er ikke ønsket der, etter grunnleggende israelsk tenkning. «Alle jøder alle steder er rettmessig israelske borgere». (Jewish Agency) Det gjelder så visst ikke arabere/palestinere! Hundretusener bor i flyktningeleirer uten rett til å vende hjem.

Palestinere som bor i Israel har ikke samme rett til å eie jord, rett til å reise ut og inn, rett til sosiale tjenester, rett til nasjonal identitet, og de blir hver dag sett som «et demografisk problem» for den «jødiske» staten. Som andre klasses borgere! Ve den som støtter det!

29100cookie-checkIsrael er en apartheid-stat