Spørsmål og Svar

Jenter og fotball

Spørsmål:

Salam Alaykum!

Første vil jeg si takk for den fantastiske siden dere lager.

Jeg er ei jente som er 13 år.

Spørsmålet mitt er: Kan muslimske jenter bli fotballspillere? Om de ikke dusjer med andre, og også bruker hijab? Foreldrene mine mener at det ikke er lov, og at jeg at må slutte, men jeg elsker fotball, og vil ikke slutte.

Andre spørsmålet mitt er: Kan muslimske jenter reise til Norway Cup?

Tusen takk hvis dere svarer!

Jasa ‘Akallhul kajr


Svar:

Salam Alaykum!

Takk for dine spørsmål, min venn.

Jo, visst kan jenter bli fotballspillere! Det er bare gamle tanker, fra tidligere tider, som skaper hindringer for dette. Det er lov! Men selvsagt må man opptre sømmelig og anstendig i dette, som i alt annet.

Se /vedlegg som følger med her! Jenter spiller fotball.

Jenter kan reise til Norway Cup. Både for å spille, og se på andre spille. (Men jeg hører at det for noen kan være en viss «sjekkestil» der oppe, og det bør man unngå.)

Lykke til!

Jasa ‘Akallhul kajr

Mvh
Red.

27060cookie-checkJenter og fotball