Spørsmål og Svar

Strenge foreldre

Spørsmål:

Assalamu Aleikom

Jeg håper at dette er anonymt.

Jeg er ei jente som er i den unge tiden, der jeg går på ungdomskolen også videre…

Jeg bruker hijab, prøver å se livet positivt, og Allah som Gud. I Koranen står det jo at man må forstå foreldrene sine godt, men jeg sliter med noe jeg.

Mine foreldre er ganske strenge – jeg får ikke lov å gå på bursdagsfester, besøke mine venner eller noe. Jeg føler meg nesten innesperret, og er redd for at jeg skal få psykiske problemer.

Jeg syns at dette er ganske frekt egentlig. Mine foreldre tillater meg ingenting, og jeg vil jo være glad – ha en god liv, med gode mennesker rundt meg: men jeg får ikke lov til å være med venner.

Jeg har alltid prøvd å snakke med mamma- men hun forstår ikke. Hun kjefter masse og, men sier aldri unnskyld (selv om hun er mest skyldig). Hva skal jeg gjøre? Hva skal jeg si til mine foreldre for å få lov?

Jeg er veldig glad i dem, de er fantastiske også. Oftest har vi det bra, men jeg føler liksom at dette er et problem som jeg ikke vet hva jeg bør gjøre med.


Svar:

Assalam aleikum

Foreldre skal ikke være så strenge som dine høres ut til å være! De er sikkert veldig glade i deg, og vil «passe på» deg. Men det kan bli for mye av dette! Man må også stole på hverandre, og gi hverandre noe frihet under ansvar. Du kan vel passe på deg selv!

Det er lov å gå i bursdager. Det er lov å ha venner etc. Man må kunne leve sitt liv! Allah har villet det slik!

Vi har laget et hefte som heter «Barneoppdragelse i islam». Du finner det på denne nettsiden. Det er sikkert for personer langt yngre enn deg, men kanskje kan det være noe lære likevel? Kanskje noe å diskutere med din mor?

Jeg tror du er flink og sterk! Du finner nok en riktig vei.

Mvh
Red

27030cookie-checkStrenge foreldre