Palestina og Israel

Jødisk lobby dominerer midtøsten-politikken til USA

Sterke ord? Det er likefullt sant. Jødisk lobby, i et samarbeid med fundamentalist-kristne krefter, styrer USAs Midtøsten-politikk.

Ja, mer enn det. Den jødiske lobbyen har innflytelse på en rekke områder.

“Den israelske lobbyen er mektig. Dens innflytelse over USAs kongress og senat reiser spørsmål om i hvilken grad amerikansk lovgivning er blitt korrumpert av lobby-grupper.” (Robert Fisk, The Independent, 09.07.02)

“Dens makt når det gjelder valg og økonomi kaster skygge over kongressens to deler. Hundrevis av senatorer og kongressmenn ble valgt ved hjelp av jødiske bidrag. Å motsette seg direktiver fra den jødiske lobby vil være politisk selvmord. (…) Denne lobbyen skremmer nyhetsmediene også, og sikrer at de holder an til Israel.” (Uri Avnery, sitert i The Independent, 09.07.02)

Blant de mest innflytelsesrike rådgiverne rundt Bush finnes sionister, gjerne i samarbeid med kristne fundamentalister. Vi kan nevne navn som Paul Wolfowitz, Richard Perle, Abram Schulsky, Douglas Feith, Elliot Abrams, med flere. De står bak USAs Midtøsten-politikk. (The Observer, 23.02.03.)

“Den jødiske lobby er mektig, svært så mektig.” (Biskop og nobelprisvinner Desmond Tutu, The Guardian, 29.04.2002)

Viktige TV-stasjoner, de største filmprodusenter, den største aviskjeden, den mest innflytelsesrike enkeltavisen (The New York Times) blir ledet eller eiet av jøder . (Benjamin Ginsberg, The Fatal Embrace: Jews and the State. 1993)

“I (…) USA står Israels innflytelsesrike venner i kø for å forsvare den jødiske staten. Disse vennene er mange, og de er mektige. Omkring to prosent av USAs befolkning på 281 millioner er jøder. Det betyr at det bor flere jøder i USA enn i Israel. Et relativt høyt antall innehar viktige og godt synlige posisjoner i finans- og næringslivet, i politikken og i mediene både på eier- og journalistsiden.” (Morten Fyhn, Aftenpostens korrespondent i Washington, Aftenposten, 10.04.02.)

“Alt annet enn bare den mildeste kritikk av Israel er tabu i de toneangivende amerikanske medier.” (Michael Lind, sitert i Aftenposten, 10.04.02.)

Det er selvsagt korrekt å sette søkelys på rollen til den jødiske lobbyen i USA, og hva den lobbyen betyr for USAs Midtøsten-politikk. – Det er ikke antisemittisme å studere og beskrive denne velorganiserte og skarpt fokuserte lobbyens legitime virksomhet. (Richard Murphy, USAs tidligere viseutenriksminister, sitert i Aftenposten, 10.04.02.)

Lobbyen fungerer på utsiden av USAs demokratiske system. Det må kunne sies at den bidrar til å korrumpere det.

Og for Midtøsten betyr den krig og død.

17360cookie-checkJødisk lobby dominerer midtøsten-politikken til USA