Midtøsten

Khaybar ? et godt slagord

Lars Gule feilinformerer på nytt om islam, denne gang i Klassekampen 1. november. Han viser til et slagord om Khaybar, som var navnet til en jødisk festningsby på den arabiske halvøya.


Byen som ble ansett uinntakelig, falt i kamp med muslimske styrker i år 642. Etter dette følger slagordet om Khaybar, som egentlig lyder slik: Kharibat Khaybar! Khaybar er falt! Nå brukes slagordet mot Israel; dagens «uinntakelige» ?Khaybar?, en aggressiv og arrogant festningsmakt med både fysiske og mentale murer.

Muslimenes seier over Khaybar ble fulgt av «etnisk rensing», skriver Gule. Det er feilaktig og falskt. Jødene fikk forbli i Khaybar, og kunne dyrke markene sine videre. Som de skal kunne gjøre det, når staten Israel er falt.

Jødene ble behandlet med overbærenhet etter Khaybar. Gule skriver at slagordet, Kharibat Khaybar, skal innebære rasisme. Han burde vite bedre. At jøder fortsatte sine intriger, for å utradere islam og drepe muslimer, og derfor tjue år senere ble påført nye nederlag, er et annet spørsmål, som ikke angår slaget ved Khayba. Derfor: Kharibat Khaybar!

25000cookie-checkKhaybar ? et godt slagord