Midtøsten

Unnlatelsessynden i Palestina

Under overskriften «Unnlatelsessynden i Syria» fremmer Dagbladets lederartikkel 12. august kritikk mot dem som er opptatt av internasjonal solidaritet.


Under overskriften «Unnlatelsessynden i Syria» fremmer Dagbladets lederartikkel 12. august kritikk mot dem som er opptatt av internasjonal solidaritet, som avisa skriver, men som lar den være forbeholdt bare noen av de mange som lider i verden, for eksempel i Gaza; hvorfor ikke et helseteam til Syria, for innsats i de opprørskontrollerte deler?

Svaret er enkelt. Hele «det internasjonale samfunnet», en term som Dagbladet også bruker, har sin oppmerksomhet rettet mot de syriske flyktningene og deres fortvilete situasjon. En stor og omfattende hjelpeinnsats pågår til fordel for dem. Et helseteam fra Norge, fra aktivisters side, ville bare ha en symbolsk funksjon. Og symbolsk, for hjem?

Dagbladet vil ha helsearbeiderne inn i «opprørskontrollerte deler av Syria». Lider ikke folk og flyktninger også i de regjeringskontrollerte områder? Selv om Dagbladet ikke skriver om dem? Det pågår en borgerkrig i landet. Opprørere støtte med penger og våpen blant annet fra Saudi-Arabia og Qatar, og koordinert av USA, kjemper mot den syriske regjeringen med sine internasjonale forbindelser. Hvorfor i denne konflikten, å sende helseteam til opprørerne? Ja, hvorfor det politiske valg, Dagbladet?

Imens tas mer av Palestina; nå er det snart ikke mer igjen av palestinsk mark under israelsk okkupasjon, til å skape en levedyktig palestinsk stat. Israel tar det hele. Tilbake er noen palestinske lommer, som «de svarte områdene» i det tidligere hvite Sør-Afrika, og Gaza er blant dem. Dagbladet begår en unnlatelsessynd, ved ikke å ha seriøst fokus på det.

24470cookie-checkUnnlatelsessynden i Palestina