Spørsmål og Svar

Om «spleising»

Spørsmål:

Hei:)

Jeg er selvfølgelig muslim, og litt usikker. Jeg er 15 år, og er midt i ungdomstiden.

Noen jenter i klassen min liker meg, og de prøver å spleise meg (gjøre meg sammen) med en av dem. Det blir litt vanskelig for meg. Jeg vil ikke si til dem at; “jeg er muslim og kan ikke ha kjærester”, for da taper jeg all respekt, og mister sikkert venner.

Jeg er ikke en veldig trofast muslim. Jeg synes egentlig at det er greit for meg å finne en jente som jeg liker uavhengig av religion. Moren min truer med at hun skal finne dame til meg, men det skal jeg ikke akseptert til døden.

Uansett, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg la dem prøve seg med den spleisingen, og bare si at jeg ikke er interessert i personen? Hvis jeg skal bli sammen med en norsk jente, så må hun være perfekt og hele pakka.


Svar:

Kjære venn.

Takk for din mail. Jeg har lyst til å åpne med noen generelle ord om «spleising», og det som viktigere er; samvær, vennskap, ansvar og kjærlighet, ja, faktisk om ekteskap også! Og da spør jeg deg, vennlig og respektfullt; om du selv er «perfekt»? Det er et sterkt ord; «perfekt», som vi kanskje skal passe oss for.

Du får neppe en «perfekt» kone, hvem du enn skulle gifte deg med. Og konen din får kanskje heller ikke, en «perfekt» mann? Jeg har lyst til å si dette, for at vi alle skal være realistiske, i kjærlighet og i ekteskap. Vi skal være overbærende og respektfulle, og ikke søke det «perfekte» ved den vi skal leve med. Vi må derimot arbeide for en god relasjon med den andre, og som skal kunne vare.

Så var det dette med «spleising». Det vet jeg lite om. Kanskje leserne kan hjelpe meg? En ufarlig lek, om å være «venner», eller «kjærester» om man vil, betyr kanskje ikke så mye? Hvis det ikke går ut over dette? Eller, andre vil si, at det bør man holde seg unna; og heller være standhaftige og faste, og legge den slags til side? Det kan være argumenter for og mot, begge deler?

Kanskje er det siste best? Om man ikke finner det helt unaturlig. Det første behøver ikke å være så farlig heller, om man hele tiden er bevisst hva man gjør?

Dette var ikke mye til hjelp? Men kanskje et lite innspill, til at man også må tenke selv.

Vennlig hilsen
Red.

25600cookie-checkOm «spleising»