Spørsmål og Svar

Masturbering (igjen)

Spørsmål:

Assalamu Aleykum

Håper alt går bra med deg, bror.

Jeg har sett at du skriver at masturbering er lovlig. (?) Jeg vil gjerne påpeke for deg, at dette er feil, Jeg skal vise til noen hadith? er, som er autentiske. (?)

?Imam as-Sadiq (a.s.) has said, ?There are three persons, whom Allah will not talk to, look at, or purify and who will get painful torment on the Day of Resurrection; one who plucks out his white hairs (shaves his beard), one who makes love with himself (practices masturbation) (?)??

?Once a person was caught masturbating and was brought to Imam ‘Ali. The imam punished him by beating on his hands until it turned red (?).?

Ha fortsatt en fin dag 🙂

KhudaHafiz

(Mailen er noe forkortet. Red.)


Svar:

Takk for din mail. 

La meg svare deg slik: 

  1. For det første: Det står ikke noe om masturbering/onani i Koranen. Det som sies om det i islamsk sammenheng, i den grad det gjøres, er fra påståtte hadith?er og kommentarer fra noen angivelig islamske lærde. Det er ikke sikkert at vi alltid skal stole på dem. Det må kunne sies.
  2. Ta som eksempel det angivelige hadith som det refereres til over. Der står det at å masturbere skal være like skadelig og fordømmende som å «trekke ut hvite hårstrå fra skjegget (barbere seg)». Ja, det står det faktisk! Og dette skal være skremmende og fryktsomme avvisninger av masturbering? Nei, ærlig talt; vi må kunne legge tøv til side.
  3. Vi skal huske at det på en tid ble telt opp rundt 300 000 hadith?er! De aller fleste ? den overveiende delen ? er bare funnet på, og senere tillagt profeten, og eventuelt hans familie. Ytterst få er virkelig autentiske. Det må også kunne sies.
  4. Ta et par eksempler på det siste. Jeg har foran meg en samling hadith om medisinske spørsmål, som også angis å være «autentiske». Jeg skal gjengi enkelte av dem. (Jeg beklager om jeg virker skarp; men Allah pålegger oss å bruke fornuft.)

«Amir al-Muminin har sagt (står det): ?Klipp neglene dine på en fredag, for da skal du aldri bli syk.?»

Og videre, står det (igjen, unnskyld meg):

«Profeten har sagt: ?Ha ikke samleie med din kone på en natt med nymåne, for om konen din da blir gravid, så skal barnet dere får bli sinnssykt.?» (Tøv!)

«Profeten har sagt: ?Ha ikke samleie med din kone på en natt når du planlegger å reise, for blir hun gravid, skal barnet dere får bli skjevøyd.?» (Tøv, igjen.)

«Amir al-muminin har sagt: ?Klipp barten din hver fredag, for det beskytter deg mot spedalskhet.?» (?)

Skal vi godta og tro på dette? Nei, islam er fornuftens din! Vi er pålagt å tenke, og bruke hodet. Da faller slike «hadith?er» bort.

Konklusjon

Tilbake til det aktuelle tema.

Det er tillatt å masturbere/onanere, for å slippe en plagsom seksuell spenning. Jeg har påpekt det før på denne siden. Og selv de som mener at det i utgangspunktet skal være galt, bør minnes den islamske lærdom, at nødvendighet gjør det forbudte tillatt.

Det er nødvendig å slippe en seksuell spenning, som man ellers vanskelig skal kunne unngå. Ingen kjenner heller noen medisinske skadevirkninger ved det.

Og så anser vi oss ferdige med den saken.

Mvh.
Red.:
Dr. Trond Ali Linstad

25590cookie-checkMasturbering (igjen)