Palestina og Israel

Puslete Palestinere

Mange vil kalle dem det: Puslete Palestinere. Det gjelder mange palestinere på Vestbredden; under ledelse av «selvstyremyndigheten» til Mahmoud Abbas. En medarbeider for Israel; okkupantmakten! Israels garantist for stabilitet og ro.


Abbas sine politistyrker trenes av Israel. Og finansieres av USA. «Alle» er fornøyd med Abbas. Av palestinernes egentlige fiender.

Men han har altså en palestinsk identitet, av fødsel. Om enn den kan være vanskelig å se.

Opposisjonen
Takk da til opposisjonen! De opprørske og kjempende palestinerne! Som ikke vil leve under israelsk okkupasjon! Patrioter, genuine og sanne. Så æres de som æres bør! (Hamas, Islamsk Jihad og andre.)

Norge
Hvor ser du palestinerne i Oslo? Sjelden på stands og i demonstrasjoner. De er ikke ofte i debatter. Og skriver ikke i aviser. De agiterer ikke for sin sak! Annet enn for venner på kafeen.
De snakker ofte ikke med hverandre. Uenigheten internt er for stor. Hver sitter på sin egen tue. Og har det for så vidt, hyggelig der.

Lærdom
Vi tenker på en gammel lærdom: Et samfunn endres ikke før det endrer seg selv! Det palestinske samfunnet trengs å endres ? man må tenke og handle nytt! Og jeg holder det frem for de som skal være ledere. De fortjener ikke den tittel, de fleste! Men den jevne mann og kvinne i Palestina; de har kraft i sitt hjerte.

28550cookie-checkPuslete Palestinere