Palestina og Israel

Rammet i Israels hjerte?

Åtte jødiske ungdommer er blitt drept i Jerusalem. De ble rammet midt i ”Israels hjerte”, skrev Aftenposten (8. mars). Formuleringen hjelper oss til å forstå hvorfor en slik handling skjer. Og at den vil skje igjen.

For Jerusalem – Israels ”hjerte” – er okkupert land! Det går urett rett inn til Israels sentrum! Jerusalem, kalt Israels ”hovedstad”, er ulovlig okkupert og annektert, og det gjelder for hele byen.

Israel tok den vestlige delen i 1948, og den østlige i 1967. Jerusalem er blitt innlemmet i Israel. Men ingen stat har anerkjent dette skrittet. For byens status er å være okkupert.

Den er samtidig Israels ”hjerte”. Perifert ligger andre områder som også er blitt okkupert. Vestbredden er blant dem. Studenter fra bibelskolen i Jerusalem, der hvor de åtte ble drept, har alltid stått fremst i den nasjonalreligiøse bevegelsen som på Vestbredden har reist illegale kolonier.

Men dette er palestinernes jord! Som okkuperes og stjeles. Urett pågår år etter år, og skaper fortvilelse og opprør. Det kommer nye aksjoner.

17040cookie-checkRammet i Israels hjerte?