Palestina og Israel

Rasisme i Israel

Israel er en rasistisk stat, det har vi påpekt mange ganger. Israel skal pr. definisjon være en stat for én befolkningsgruppe (her: jøder), mens andre befolkningsgrupper (arabere; muslimer og kristne) ikke skal ha de samme rettigheter.


Slik likner Israel på det tidligere Sør-Afrika: en stat primært for én befolkningsgruppe (de «hvite»), mens andre (de «sorte») systematisk ble diskriminert.

Men ikke bare det! Israel skal være en stat for «jøder». Og helst for europeiske jøder! Ja, hvite innvandrende jøder er det Israel ønsker seg mest. Fargete er ikke så populære. I Etiopia finnes en gruppe jøder som mener å ha gamle jødiske aner. Noen av dem ønsker seg til Israel.

Ifølge israelske lover har alle jøder rett til statsborgerskap i Israel ? noe palestinerne ikke har. Så Israel må ta imot etiopierne. Men de gjør det ikke med glede, og frykter etiopisk/afrikansk befolkningsøkning. Så i lang tid har israelske myndigheter gitt prevensjonssprøyter til etiopiske kvinner, og uten at disse visste om det! For å begrense barnefødslene blant dem!

Israel gave birth control to Ethiopian Jews without their consent (The Independent, January 2013)

Grov og åpenbar rasisme, selvsagt! Men det følger av sionismen, som er den grunnleggende tanke bak Israel.

25470cookie-checkRasisme i Israel