Spørsmål og Svar

Stelle pasienter av motsatt kjønn

Spørsmål:

As wr wb.

Jeg er en jente på 19 år som tenker å studere sykepleie i fremtiden, InshaAllah. For tiden går jeg på studiespesialisering i Vg3. Før jeg søkte på studie lå det mellom å studere sykepleie eller økonom, Men så kom jeg frem til at økonom er et yrke som ikke trenges mest i fremtiden og at det er vanskelig å få seg jobb som økonom. Derfor valgte jeg sykepleie.

Tanken min som sykepleie er å jobbe i sykehus og ikke i sykehjem, men under utdanningen er det praksis i alle avdelinger, både sykehus og sykehjem. Jeg kjenner en somalisk jente som gikk i sykepleierutdanning i et år og byttet linje etter det året grunnet stell av mennene. Hun sa at hun fikk praksis i menns avdeling hvor hun måtte stelle menn, hun nektet å gjøre det og fikk ikke godkjent det året. Spørsmålet mitt er da, hva bør jeg gjøre hvis jeg havner i samme situasjon som henne? Bør jeg ikke velge sykepleie og helst finne på noe annet? I så fall hva sier Koranen om stell av det motsatte kjønn, er det Haram? Jzk.


Svar:

As wr wb

Takk for din mail.

Det er fint å stelle syke og trengende mennesker! Det ligger masse etikk i dette. Og det å handle etisk, og hjelpe andre, er noe som Koranen vektlegger hele veien. I stell og omsorg for andre mennesker ligger det gode handlinger, det skal vi ikke legge vekk.

Men å stelle mennesker av motsatt kjønn? Skulle det være galt? Nei, det må en kunne tåle, og sette til side dette som angår kjønn. Koranen sier ingen ting om at dette skulle være galt. Tvert om: Bli en flink sykepleier, stell mennesker som trenger det, med godt hjerte! Lykke til.

Mvh
Red

90820cookie-checkStelle pasienter av motsatt kjønn