Kommentarer

Trond Ali Linstad

Kjære fatter. Gratulerer med 70-års dagen!


Trond Ali Linstad utdannet seg til lege i Oslo, og studerte videre tropemedisin og hygiene i England.

Han har arbeidet som frivillig lege for palestinske flyktninger og for fedayeen (palestinske frigjøringsgrupper) i Jordan.

Jubilanten har i en rekke år vært fastlege i Oslo.

Linstad var i flere år formann i Palestinakomiteen.

Jubilanten var med på å opprette helseteam som komiteen senere har sendt til palestinerne. Linstad var selv med i det første helseteamet og har også deltatt i senere team. Han var også med på å opprette helseorganisasjonen NORVAC (Norwegian Aid Committee).

Han er tildelt Det palestinske Røde Halvmånes fortjenstmedalje for sitt arbeid.

Han ble senere (sjia-)muslim, og tok mellomnavnet Ali.

Trond Ali Linstad etablerte og leder Urtehagen (islamsk non-profit stiftelse) som består av 5 barnehager, videregående privatskole, radio og tv-stasjon, en barnebondegård og ett forlag. Barnehagene gir tilbud til ca 280 barn med bakgrunn fra alle verdenshjørner. Virksomheten har ca 70 kvalifiserte ansatte. Det arbeides her aktivt mot bla. omskjæring og tvangsgifte, uavhengig av religion. Dette er en ukultur i flere land, men som ikke har noe med religion å gjøre.

Urtehagen tilbyr også norsk språkundervisning i deres program for voksenopplæring. Mange muslimske kvinner deltar. Arbeidet er meget samfunnsnyttig, selv om det sjelden eller aldri har vært nevnt i media.

Jubilanten er redaktør av nettstedet www.koranen.no.

Trond Ali Linstad er også redaktør av magasinet ‘Muslim’.

Han har også oversatt en rekke muslimske barnebøker til norsk, og har selv forfattet bøker om Islam.

Trond Ali Linstad er ansvarlig for kontaktannonsene på dette nettstedet, for unge muslimer på jakt etter kjærligheten.

Jubilanten er en profilert og aktiv samfunnsdebatant i aviser, radio og fjernsyn.

Linstad er en konvertert norsk muslim, og er for veldig mange unge muslimer en nødvendig kontaktperson der imamer ikke alltid strekker til. Mange aktuelle problemstillinger kan du lese på dette nettstedet, under menyvalget ‘Spørsmål og svar’.

Han har opprettet og startet barnehjem for foreldreløse gatebarn i Somaliland i Afrika, hvor barna får mat, klær og skolegang.

Trond Ali Linstad ble nylig tildelt Kongens fortjenstmedalje for noe av arbeidet belyst over. 250 barn med deres ulike nasjonaldrakter var klare for prisutdeling på Nationaltheateret. Dette skulle være en stor fest for Urtehagen og for barna på Grønland. Dagen før ble enkelte media bedre kjent med Linstads to år gamle utallelser, refleksjoner og samfunnsaktuelle problemstillinger rundt homofili, samt hans svært kritiske ytringer om sionismen. Muslimer og katolikker er generelt kritiske til homofili. Eksemplevis er homofili total forbudt i den jødiske tro (Torah), og Aftenposten skriver nylig at 800.000 franskmenn demonstrerer i gatene, over hele Frankrike, om samme sak.

Linstad fikk sitt pass påskrevet av media, og kongehuset ble utsatt for et stort press. På bakgrunn av sistnevnte ble utdelingen kansellert, og 250 barn gikk skuffet hjem.

I tillegg til dette så valgte en nasjonalistisk sionistisk organisasjon å kåre Linstad som en av verdens værste jøde-hatere. Dette er forøvrig samme organisasjon som ønsket å påvirke Kongens valg om å trekke fortjenstmedaljen tilbake.

Ortodokse jøder fikk med seg nyheten fra aviser i Jerusalem, og ønsket å gi Linstad sin egen fortjenestemedalje. De har kun religiøse motiver for sin pris, og mener det er den sionistiske politiske bevegelse som er årsaken til rasisme og nasjonalisme, ikke den jødiske tro.


Aktuelle lenker
– Vær kritisk til jøder ( Den mye omdiskuterte artikkelen )
– Antisionisme er ikke antisemittisme
– Urtehagen stiftelse ( Noe av Linstad sitt arbeide )
Radiointervju

25300cookie-checkTrond Ali Linstad