Palestina og Israel

Ambulanse til Gaza

I Gaza (del av Palestina) lever rundt 1,7 millioner mennesker. De fleste er flyktninger, eller etterkommere av flyktninger.


Palestinerne lider i Gaza

I Gaza (del av Palestina) lever rundt 1,7 millioner mennesker. De fleste er flyktninger, eller etterkommere av flyktninger. Mange bor fortsatt i store flyktningeleirer. Befolkningen ble drevet bort fra andre deler av Palestina i 1948, for å gi plass for den nye staten Israel.

Folk i Gaza er fattige. Mer enn 50 % av befolkningen lever under fattigdomsgrensen. Dette skyldes ikke naturkatastrofer eller andre utenforliggende årsaker. Det er en situasjon som er menneskeskapt. Israel blokkerer Gaza, og hindrer livsnødvendige forsyninger å slippe inn.

Utstyr og materiell som trengs for å bygge opp Gaza, styrke økonomien og gi arbeidsplasser, blir blokkert i området av Israel, som vil «straffe» befolkningen. Den skal straffes for å motsette seg Israel, og Israels vilje i regionen. Resultatet er fattigdom og feilernæring.

Ja, antall kronisk feilernærte barn stiger, i følge en rapport fra Røde Kors. Rundt 60 % av befolkningen er barn, og det er de som først og fremst rammes av Israels blokade.

Blokaden er kollektiv avstraffelse, og forbudt etter internasjonal lov. Israel bryr seg ikke om det, men gjør som de selv ønsker. Norske myndigheter må protestere!

Støtt palestinerne i Gaza! Du kan hjelpe dem på mange måter ? også med bidrag til en ambulanse. (Se informasjon om innsamlingen.)

Venner av Jerusalem/Al Quds. Norbygata 13, 0187 Oslo.
alquds.jerusalem@gmail.com. Bankgiro 1503.06.16984.

Last ned brosjyre her…

15910cookie-checkAmbulanse til Gaza