Kort Nytt

Forbud mot burka i Frankrike

Kilde: The Observer, 11. april 2011-05-08


”Jeg dekket aldri hodet da jeg var ung. Jeg kom fra en familie av praktiserende muslimer, men det var ikke engang ventet av oss at vi skulle ha hodetørkle. Så begynte jeg å se nærmere på Islam og hva det betyr å være muslim, og jeg bestemte meg for å ta på hodetørkle. Da jeg så nærmere på Profetens koner, fant jeg ut at de var fullt dekket. Jeg likte den idéen, og ønsket å gå slik selv. Jeg hadde tidligere følt at noe manglet, men nå følte jeg meg mer komplett. Jeg trives med det, og det er blitt del av meg. (Kenza Drider)

”Om kvinner ønsker å gå rundt halvnakne, så har jeg ikke innsigelser til det. Og hvis de ønsker å gå med så trange jeans at du kan se deres undertøy, eller gå rundt med bryster hengende ut, så bryr jeg meg ikke om det. Men om de skal ha lov til dette, så hvorfor kan ikke jeg dekke meg til?” (Kenza Drider)

”Anti-burka aktivister i hele Europa sier at dette er et spørsmål om personlig sikkerhet og grunnleggende tillit, men i virkeligheten er det et spørsmål om Islamofobi?” Det angår ikke offentlig sikkerhet, og er heller ikke et misforstått forsøk på å frigjøre undertrykte kvinner. Det er en lov som er ment å skulle appellere til holdninger mot immigrasjon? (Viv Groskop)

23440cookie-checkForbud mot burka i Frankrike