Spørsmål og Svar

Imam ikke nødvendig ved giftemål

Spørsmål:

Hei

Jeg elsker denne siden, og kan bli sittende i flere timer og lese spørsmål og svar. Jeg føler at jeg blir klokere av det. Tusen takk.

Jeg henviser til et spørsmål som ble stilt for et år siden… https://koranen.no/artikkel.php?id=744. Her har du skrevet at man ikke trenger en imam, eller i det hele tatt en tredje person, til å inngå et ekteskap, så lenge mannen og kvinnen med sitt sann og rent hjerte erklærer ovenfor hverandre og Gud, at de ønsker å inngå et ekteskap. Jeg bare lurer på hvor du har det fra? Står det i koranen? Og siden man da er gift, har man lov til samliv – islamsk sett?

Mvh,
Nysjerrig.


Svar:

Hei

Takk for hyggelig innlegg.

Ja, det jeg skrev den gangen, gjelder. Slik er det bare. Det står riktignok ikke i Koranen, det er flere ting som ikke står der. Men det dreier seg om tradisjon og tolkning, og tolket Islam, gir det svaret jeg har gitt deg. De fleste imamer, tror jeg, vil være enige i det.

Og giftet islamsk, gir rett til islamsk samliv. Men husk at tro og oppriktighet, må ligge i bunnen. Og Gud vet alt hva vi gjør.

Mvh
Red

23870cookie-checkImam ikke nødvendig ved giftemål