Spørsmål og Svar

Hvorfor er Allah og Koranen blitt lekeord blant muslimer?

Spørsmål:

Jeg er 19 år gammel, og lurer på hvorfor alle ungdommer bruker ??wallah kuran?? når de snakker om alt mulig rart? Er ikke det haram å bruke Allahs navn og den hellige Koranens navn, på så mye tull?

Alle vennene mine bruker wallah kuran til så unødvendige prat at man skulle tro det ikke er mulig! Til og med ikke-muslimer har lært å si wallah kuran hele tiden uten å vite hva de sier. Mange venner av meg sier for eks: «WALLAH KURAN, hun der jenta der er så deilig, wallah jeg har lyst til å ligge med henne», eller: «Oh walla din hore, skjerp deg», og så videre, også videre. Vær så snill og svar! Jazzakkallah.


Svar:

Takk for dine kloke tanker! Jeg er helt enig med deg; den slags ordbruk er både dumt og haram.

Det er faktisk dumt! Jeg har hørt den ENGINE snakk, jeg også. Og jeg reagerer sterkt på det, som deg. Det er en ENGINE tom-snakk, en frase-snakk, som egentlig ikke uttrykker noe. Det er en ENGINE sjargong, som noen tror virker «kjekk» og «barsk», kanskje; at de er «inne» og del av et slags «fellesskap»: «kjekke gutter», ikke sant? (For ofte dreier det seg vel om gutter?) Egentlig viser det deres egen usikkerhet, og deres umodenhet! Det er i virkeligheten både barnslig og dumt.

Videre er det kulturløst! Å småbanne i hver eneste setning, vitner om «tomme hoder», som lar språket gå på tomgang, uten innhold. De har ingen kulturelle referanser, ingen verdighet å forholde seg til! Og det er viktig. De er etter min mening, disse personene, bare dumme. (Og så er det vel ikke bare å småbanne, heller?)

Det er også haram; forbudt! For det er å misbruke Guds navn, og Koranens navn! Slikt er ytterst respektløst mot islam! Å bruke Gud, og Koranen, som fraser? Gud skal ikke like det!

Hilsen
red

24031cookie-checkHvorfor er Allah og Koranen blitt lekeord blant muslimer?