Spørsmål og Svar

Konvertering og giftemål

Spørsmål:

Salam. Fortsatt takk for en fin side. Jeg sendte en mail til deg for et par år siden og som ble kalt et veiskille. Og vil takke for ditt svar. Her er et par spørsmål til:

Jeg og min samboer, som er muslim, har bestemt at vi vil gifte oss, og det føles helt riktig for oss. Men vi vil enten gifte oss hos en dommer, eller i moskéen. Helst i moskéen. Men jeg forstår det sånn at jeg må konvertere for at vi skal gifte oss der. Og det vil jeg ikke. Jeg vil konvertere den dagen islam føles helt riktig for meg. Den føles mer og mer festnet i mitt hjerte, men jeg vil konvertere til rett tid, og ikke bare for å gifte meg. For meg vil det siste være haram, forbudt.

Lurer på om dette stemmer?


Svar:

Salam

Hyggelig at dere vil gifte dere! Det er rett vei.

Din mann er muslim, og da kan han som Koranen sier, gifte seg med en kvinne fra ?de som fikk Skriften tidligere? (4,3). Og med dette mener kristne og jøder. En muslimsk mann kan altså gifte seg med en kvinne som hører til blant de kristne eller jødene. Jeg vil tro at du med sannsynlighet, hører til blant de første.

Da kan du og din mann gifte dere i moskéen. Og du behøver ikke først å konvertere til islam. Vær den du er, slik du sier du vil! Så konverterer du når og hvis, det føles riktig for deg.

Lykke til!

Mvh
Red.

23790cookie-checkKonvertering og giftemål