Spørsmål og Svar

Jomfruhinnen

Spørsmål:

Salam alikuom

Jeg er en 16 år gammel jente som er muslim Og jeg bare lurer på noe – kan jeg har mistet jomfrudommen min ved bruk av tampong (kun 1 gang)? Det var en stor feil, men jeg visste ikke at man kunne miste den (jeg har hørt rykter om det). Jeg er ung også, så jeg er veldig redd for å ha mistet den. Jeg har ikke hatt sex så, ja. Trenger fort svar. Er som sagt muslimsk jente og det er viktig å være jomfru før ekteskapet, så jeg aner ikke hva jeg skal tru! Og jeg har ikke kjent noe vondt der nede ennå! Tusen takk for svar.


Svar:

Salam alikuom

Takk for spørsmål. Nei, du har nok ikke mistet jomfrudommen din! Du er jomfru så lenge du ikke har ligget med noen! Og slikt ved du best selv.

Jomfruhinnen finnes egentlig ikke! Ikke slik vi tenker den. Vi snakker om en slimhinnefold som sitter som en krans et par centimeter innenfor skjedeinngangen og markerer overgangen til selve skjeden. Åpningen i skjedekransen varier i størrelse og kan ha flere skinnfeller langs kanten.

I noen svært få tilfeller er kransen sammenvokst på noen steder og kan rives opp ved første samleie. Men «jomfruhinnen», som en fortetning eller hinne som rives opp ved første samleie, og som dermed gir blødning, finnes i virkeligheten ikke. Denne «jomfruhinnen» er en myte.

Hilsen
red.

28880cookie-checkJomfruhinnen